Miért éppen ausztriai hotel?

Ingyenes szállás, ingyenes étkezés, minimális indulási tőke, olcsó kiutazás, jó fizetés, 4-5 hónapos szezonmunkák.

6 nyomós érvbe nehéz bele kötni, viszont hangsúlyozom, hogy az ausztriai hotelmunka nem mindenkinek való. 

Azoknak ajánlott akik:

  • szeretik Magyarországot, s nem a letelepedés a céljuk Ausztriában,
  • szezonmunkát szeretnének 4-5 hónap kint, 2 hónap itthon,
  • egész fizetésüket szeretnék megtakarítani, (nem szeretnék akár fele fizetésüket szállásra és étkezésre költeni, mint Hollandiában és Angliában)
  • festői környezetben akarnak dolgozni,
  • bírják a stresszt.

Igyenes szállás, étkezés:
A munkahelyünk hotel, hütte, gasthof lesz. A szállásunk az esetek többségében a vendéglátó egység épületében lesz, de esetenként előfordulhat hogy az épülettől kívűlre eső, az alkalmazottak elszállásolására fenntartott részben lesz. Az étkezés reggeli, ebéd, vacsora, mely általában választható 2-3 féle étel közül, de én dolgoztam olyan helyen is ahol azt ettem, amikor, amit akartam (ez inkább csak a hüttékre jellemző). A szállások, étkezések minősége kíváló, ahol ez kifogásolható, akkor azt jelezni kell a vezetőség felé. A szoba amit kapunk általában egyszemélyes, van benne tv, internet, szekrény. Fürdő elhelyezkedése változó, nekem volt úgy hogy csatolva volt a szobámhoz, ami csak az enyém, volt amit másodmagammal használtam, s volt úgy hogy az egész személyzet egy közöst használt.

Minimális indulási tőke:
Hasonlítsuk össze Az Ausztriai hotelmunkát például egy hollandiai állással. Nézzük meg mit kell költenünk egyiknél és a másiknál.
 

  Hollandia Ausztria
Útiköltség 25-35000Ft 12-25000Ft
Havi szállásdíj 120-300000Ft 0Ft
Önállátás étkezés 60-100000Ft 0Ft
Munkába járás költsége 0-50000Ft 0Ft
Szezonpénz amit a
munkavállaló kap a 
szezon végén
0Ft 120-450000Ft
     

Láthatjuk hogy míg kijutunk Ausztriába, megmutatják nekünk a szobánkat, ellenben Hollandiában ahol magunknak kell kutatnunk szállás után (akárcsak Angliában), mely könnyen lehet akár havonta 300ezer forint is, s indulási tőkeként jó ha van nálunk még ennek a pénznek a kétszerese is kaucióra, illetve a legtöbb helyen alákell írnunk 2 éves szerződést. Az első fizetésünkig természetesen ennünk is kell.

 

Jó fizetés:
Legkevesebb fizetésem Ausztriában 1350euró volt, legtöbb 1500euró MOSOGATÓKÉNT. Hollandiában is kap az ember ennyi pénzt, csak Ausztriában ezt az egészet félre lehet tenni, illetve a szezon végén akár több százezer forint is ütheti még a markunkat a ki nem adott szabadnapok, túlórák, arányos 13-14. havi fizetéseknek köszönhetően.

4-5 hónapos szezonmunkák:
Aki szereti Magyarországot, s nem hiszi azt hogy ha itthon nem lehet sikeres, majd kint az lehet, akkor az osztrák szezonmunkát nekik találták ki. Aki elsajátítja a megfelelő német nyelvtudást, megtanulja hogyan találjon magának osztrák munkát akár néhány napon belül, azaz életét óriási mértékben megkönnyítheti. Egy szezon alatt a munkavállaló 2-2,5 millió forintot kereshet, s ha az életben megszorul vagy újítani szeretne, hitelt kifizetni, másik autót vásárolni, tetőt cserélni, vállalkozást indítani, befektetni, lakást vásárolni vagy bármilyen álmát megvalósítani, fogja tudni a legegyszerűbb és leggyorsabb módját a pénzszerzésnek: ausztriai szezonmunka.