Kicsi német elegendő

"Nem beszélgetni, hanem dolgozni mennék ki."

Te is így vagy ezzel? 
Ha igen, akkor felejtsd el ezt a hozzáállást! Megkell értened az utasításokat, problémákat, feladataid, illetve azokra reagálnod is kell. Tény hogy nem ritka az hogy van egy németül tudó magyar a csapatban, s annak köszönhetően mi is tudnánk külföldön dolgozni. De ez az a tipikus "Intézz már munkát nekem is, én eldolgozok bármit" 40es, ambíciózus hölgyek hozzáállása sajnos nem gördülékeny, mert sokáig tarthat ez a munkaintézés.
 

Mi lenne ha tanulnál? Nem olyan sokat

Mit szólnál ahhoz ha megtanulnád azokat a német szavakat, mondatokat amire valóban szükséged van? 
-Német szavak szobalányoknak,
-német szavak mosogatóknak, 
-német szavak szobai kisegítőknek,
-német szavak  szakácsoknak, pincéreknek.
Én sem tudtam németül, viszont elkezdtem önszorgalomból tanulni hogy kint dolgozhassak. Hamar rájöttem hogy azok a német anyagok amiket felleltem, az én céljaimhoz haszontalanok. Dolgozni akartam rövid időn belül, s tudtam hogy ha az időmet olyan tanulásba fektetem, melyet biztosan nem fogok konyhai kisegítőként használni, akkor még elég sokat itthon maradok. 
Ezért kifejlesztettem egy olyan német tanulási stratégiát, amely csakis arra alapoz, amire nekem kint szükségem van. Több évig, kipróbáltan működtek Ausztriában. Kizárólagos célom volt a gyors és könnyű pénzszerzés, melyhez az általam elsajátított (butított) német nyelvtudás elegendőnek bizonyult.
 

Miből áll ez a nyelvtudás?

  • 7-800 német alap szó ismerete,
  • 200 szakmai német szó ismerete (pl szobalánynak seprű, súrolni, tisztítószer stb.)
  • német nyelvű youtube videók böngészése a munkaterülettel kapcsolatban
  • a megtanult szavakból alkotott mondatok feladatok megértéséhez, problémák kezeléséhez
  • telefonos interjú kérdések és válaszok

 

Mi a jó hír?

 
Megírtam egy könyvet, amiben megtalálod a számodra szükséges alapszavakat, megtalálod benne mosogatóknak, konyhai kisegítőknek, szakácsoknak, szobalányoknak, pincéreknek szükséges szakmai német szavakat, hogy milyen videókat nézz a youtubeon hogy megértsd majd a kiejtést, azonkívűl kapsz a könyvből olyan mondatokat, utasításokat amikkel a munkaterületeden nap, mint nap találkozni fogsz. Neked csak megkell őket tanulnod és megfogod odakint állni a helyed. S a legjobb hír hogy magadnak fogsz találni munkát. 
Megtudod a könyvből hogy hol találod meg közvetlenül az ausztriai hotelek álláshirdetéseit, hogyan jelentkezhetsz rájuk és milyen kérdés-válasz párosítások fordulnak meg.